Nieuws

Nieuw interieur

De Egyptische kamer bij de katten was toe aan nieuwe attributen. Het moest natuurlijk wel in de ‘Egyptische’ stijl blijven. De katten hebben met het nieuwe interieur ook wat meer schuilplekken erbij waardoor ze zich wat meer kunnen terug trekken en zich sneller op hun gemak voelen. We zijn benieuwd wat ze er van gaan vinden!

Het seizoen 2023, wat een beestenboel!

Het is afgelopen jaar meerdere keren in het nieuws geweest: Dierenpensions hebben het druk en zitten vol. Dat het vorig jaar (2022) druk zou worden na de corona, hadden we aan zien komen. Maar zelfs dat jaar weegt niet op in vergelijking met afgelopen seizoen. Als voorbeeld: We zaten eind januari al helemaal volgeboekt voor de zomervakantie, terwijl dit normaal (de afgelopen 40 jaar) pas eind maart of begin april het geval was.

Ons seizoen begint zo ongeveer vanaf de meivakantie, en dit jaar was het meteen raak. We zaten toen al zo vol dat we voor het eerst in 40 jaar klanten moesten teleurstellen die hun hond voor 1 overnachting of in de weekenden wilden brengen. Er waren zelfs weekenden bij buiten de vakantie waarin we deze klanten helaas niet konden helpen.

Vooral de klantenstroom in de weekenden, waarbij we graag de tijd nemen om ze te helpen, liepen we voor ons gevoel vast. Juist bij nieuwe klanten die graag meer feedback over hun hond hadden gehad, schoten wij tekort. Ondanks dat we een breder en beter team voor handen hadden, was dit nog niet afdoende. Kortom, er was een forse groeistijging in snel tempo, waar wij niet op voorbereid waren. Voordat de zomervakantie daadwerkelijk begon, hadden wij het gevoel dat we er al een achter de rug hadden!

Waar we dus o.a. tegen aanliepen was dat er teveel honden voor 1 overnachting gebracht werden in de weekenden. Uiteindelijk gaat dit ten koste van de reputatie en kwaliteit die we graag willen behouden. Als voorbeeld: Veel klanten vragen of we hun hond kunnen wassen voordat ze worden opgehaald. Dit konden we nauwelijks met 100 % zekerheid afspreken omdat er vaak de tijd niet voor was of geen personeel. Het lukte ons nog maar net om de honden op te frissen die echt nodig waren.

Waar we ook tegen aan liepen door de drukte, was de manier waarop er met reserveringen werd omgegaan die gemaakt waren. Hoe drukker het is of wordt in ons pension, hoe meer voorbereiding, planning en andere taken er op ons af komen. Vervolgens komen er wijzigingen en annuleringen binnen, soms op het laatste moment. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar hierdoor blijven wij dezelfde taken meerdere keren opnieuw uitvoeren. Met duizenden klanten die we hebben, komt dit vaker voor dan u denkt. We maken ook regelmatig mee dat klanten zich niet afmelden wanneer de reservering niet door gaat.

Door de groei van ons bedrijf moeten wij steeds strenger zijn met onze regels. Hoe meer klanten we erbij krijgen, hoe breder het gebied waar ze vandaan komen. Wij willen iedereen graag eerlijk en gelijk behandelen, en maken daarom voor niemand een uitzondering betrekking tot onze regels. Echte uitzonderingen daar gelaten. Met onze regels bedoelen wij bijvoorbeeld onze openingstijden, wij kunnen buiten deze tijden geen klanten opvangen. Maar bijvoorbeeld ook regels met betrekking tot aanbetalingen voor reserveringen in de zomer. Wij willen graag zoveel mogelijk klanten helpen, waardoor we ons zeer strikt aan de regels houden.

Door deze punten zijn er een aantal veranderingen die we teweeg brengen vanaf volgend jaar. Bent u benieuwd welke? Lees dan het volgende kopje hieronder.

Veranderingen 2024

Oud & Nieuw

Veel klanten wisten dit begin van het jaar al, maar we nemen sinds dit jaar geen overnachtingen meer aan met oud op nieuw.

Wat betreft reserveringen voor oud op nieuw lopen wij tegen een tweetal zaken aan. Wij zitten al vroeg in het jaar volgeboekt voor deze uitzonderlijke nacht. Dit houd in dat onze klanten die op vakantie gaan met wintersport hun hond niet meer kunnen brengen. Dat kan volgens ons niet de bedoeling zijn, onze hoofddienst is dat wij honden opvangen voor mensen die op vakantie gaan, dit is waar ons bedrijf voor staat. Daarnaast lopen we ook elk jaar tegen het probleem aan dat we bijna geen personeel kunnen krijgen die op 1 januari wil werken. Ook de klantenstroom van +/- 80 klanten die op zowel oudejaarsdag als op nieuwjaarsdag komen, is lastig op te vangen zonder voldoende personeel.

Daarom nemen wij geen overnachtingen meer aan en stellen we een minimum van 4 dagen opvang. Dus bijvoorbeeld van 30 december tot en met 2 januari. Maar dit mag ook van 29 december tot en met 1 januari, zo lang het maar 4 dagen zijn. Hierdoor wordt de drukte wat meer verspreid wat ook zorgt voor meer rust bij de honden. Wanneer u dit wilt reserveren, komt u op een lijst te staan. Dan kunnen wij eerst de vakantiegangers helpen die hun hond vanaf 7 dagen willen brengen. Vanaf 1 november vullen we de plekken op met klanten die op de lijst staan. U krijgt dan ook op tijd te weten of het wel of niet gaat lukken zodat u tijd genoeg heeft om op zoek te gaan naar een alternatief.

Prijsstijging

Ook wij worden geconfronteerd met stijgende kosten van zowel loon, als energie en inkoop. De prijzen veranderen vanaf januari 2024. De nieuwe tarieven vind u bovenaan onze website onder het kopje ”pension” en dan ’tarieven’ bij honden of katten.

Aanbetaling ook september

U bent van ons gewend dat we voor boekingen in de maanden juli en augustus een aanbetaling vragen. Vanaf 2024 vragen we dit ook voor boekingen over de maand september voor reserveringen vanaf 7 dagen. Er gaan steeds meer klanten buiten de seizoenen op vakantie, waardoor we ook in september bepaalde periodes vol zitten.

Bepaalde rassen die we uitsluitend in de zomer niet aannemen

De zomers in Nederland zijn de afgelopen jaren warmer en extremer. Dit heeft een hele grote impact op de gezondheid van met name hondenrassen met een dikke vacht. Wij hebben besloten geen nieuwe klanten met deze rassen aan te nemen voor de zomerdag. Wij willen koste wat het kost deze honden beschermen en voorkomen dat het fout gaat. Onder deze rassen wordt verstaand: Newfoundlander, Leonberger, Berner sennen, Sint bernard en andere honden met vergelijkbare vacht. Dit besluit hebben wij genomen in het belang van uw hond. De ene vacht is de andere niet, bij twijfel kunt u altijd met ons overleggen.

Even voorstellen....

Hallo lieve dierenvrienden,

Mijn naam is Samantha, ik ben 24 jaar en sinds februari 2023 werkzaam bij Dierenpension Velemans. Na verschillende banen te hebben gehad, heb ik eindelijk mijn droombaan gevonden waarin ik mijn passie kwijt kan. Ik ben zelf opgegroeid met verschillende dieren en ik hou er ook van om ze te verzorgen. Thuis heb ik samen met mijn vriend 2 honden, 2 katten, kippen en nog een vijver met koi karpers. Ik ga ook graag wandelen met onze viervoeters, daar haal ik veel energie uit.

Ik kijk heel erg uit naar de toekomst, en wie weet kan ik jullie verwelkomen met jullie lieve katten of viervoeters!

Groetjes Samantha

Verandering beleid met het geven van diepvriesvlees

 

Met het oog op de stijgende energieprijzen en loonkosten zijn ook wij genoodzaakt om per juli 2023 een toeslag te vragen op het voeren van diepvriesvlees aan honden. Deze toeslag bedraagt 1 euro per hond per dag.

Trimsalon weer open!!

20-02-2021

Beste klant,

De trimsalon mag gelukkig weer open! Hoera! Met iedereen die op de wachtlijst staat zullen we zelf contact mee opnemen om een afspraak in te plannen. Wij proberen iedereen zo spoedig mogelijk te helpen.

Tot snel!

Trimsalon dicht

25-12-2020

Beste klant,

Op last van de overheid aangaande de corona regels hebben we onze trimsalon tijdelijk moeten sluiten??????????????? Zoals het er nu naar uit ziet tot en met 19 januari. Een week voordat de trimsalon weer open mag nemen wij contact op met diegene die een afspraak willen maken. U kunt zich dus alvast melden. LET OP: ONS PENSION BLIJFT WEL OPEN!

LED verlichting

13-11-2020

Vorig jaar hadden we al verteld dat we stapje bij stapje bezig zijn om alle verlichting op het bedrijf te vervangen voor LED. We waren al een heel eind, maar we zijn nu zo ver dat het bedrijf 100% op LED verlichting draait.

Duurzaamheid én beter voor het milieu!

Thema tafel 2.0

Ondanks de nog warme dagen is de zomer toch echt allang voorbij. Daarom ook maar weer onze thema tafel veranderd. Wij vinden hem leuk geworden!

We zijn er klaar voor!

Door de rustige periode hebben we genoeg tijd gehad voor onderhoud en afwerking. Zowel de voortuin als het terrein bij de verblijven zijn helemaal af en klaar voor jullie bezoek!

Thema tafel

In deze tijden moet je creatief zijn!

Sinds kort hebben we een thema tafel. We vinden dat het vakantie seizoen mag beginnen, dus hebben we hier onze thema tafel op aangepast!

Oprit en parkeerplaats weer berijdbaar

13-02-2020

Vorig jaar hebben we nieuw grind laten leggen op onze oprit en parkeerplaats. Een deel van dat grind zou nog gebruikt worden voor de voortuin en een deel voor het perkje bij het pension. Er lag alleen zo veel dat onze klanten soms vast kwamen te zitten met de auto. Dit probleem is onlangs verholpen. De voortuin is klaar en er is veel grind weg gehaald, waardoor onze klanten niet meer vast komen te zitten en u weer met gemak de auto kunt parkeren!

Kerstkoekjes

23-12-2019

Het werd eens tijd! Afgelopen weekend hebben we weer koekjes gebakken van het gruis van ons voer. Dit keer natuurlijk in kerst stijl.

Dus voor iedereen die komende dagen de hond komt brengen of ophalen, ligt er een koekje klaar! Een kerstboompje, ster, engel, snoepstok of laarsje!

Wees wel snel want ze vinden het heerlijk en op = op 😀

 

It's almost christmas!

11-12-2019

Wij hebben begin deze week ook kerst decoratie gehaald en binnen versierd!

Dus bij ons hangt de kerstsfeer er al goed in!

Een lampje ging branden!

27-11-2019

Lampen die bij ons kapot gaan worden vervangen voor LED.

Een tijdje terug was het weer zo ver, er moest een lamp vervangen worden.

Dit spoorde ons aan om uiteindelijk alle lampen op het bedrijf te gaan vervangen.

En dat zijn er nogal wat!

 

Hier zijn we stap voor stap mee bezig.

We zijn nu al over de helft. Ongeveer 70% draait nu op LED.

Langzaam aan is de 2e fase ook klaar, dan draait het hele bedrijf op LED lampen.

Zo dragen wij ook nog eens ons steentje bij aan het milieu!

Trimsalon dicht tijdens hoogseizoen

25-05-2019

Beste Klant,

In verband met de drukte in het pension zijn wij helaas genoodzaakt de trimsalon in de zomerperiode te sluiten voor onze trimklanten.                     De trimsalon is dicht van 15 juli tot en met 16 augustus. Daarna is uw hond weer van harte welkom voor een trimbeurt.

Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet, Team Velemans

Koekjes bakken!

Ingrid en Jessica lieten hun creativiteit te loop en hebben honden koekjes gebakken! Wij houden namelijk nogal wat gruis over van de geperste brokken die wij gebruiken. Via Prins kwamen we erachter dat je het niet hoeft te verspillen.. je kunt er koekjes van bakken!

De koekjes komen uiteindelijk op onze balie, dus voor iedere hond die ons passeert hebben we iets lekkers! Op de foto’s zien jullie wat het geworden is en zoals jullie kunnen zien wordt het al erg gewaardeerd! 😀 Maar zeg nou zelf, ze zien er ook best lekker uit toch?